Serpenyőben pirított fokhagymás kenyérkockák Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, pirítás, sütés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet szikkadt, vastag szeletre vágott kenyér
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
20 dkg chorizo

vagy

20 dkg füstölt kolbász
A díszítéshez:
ízlés szerint pirospaprika
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A kolbászt 1 cm vastag karikákra vágjuk, a kenyeret pedig, a héját rajtahagyva, 1 cm-es kockákra aprítjuk. Annyi olajat öntünk egy vastag aljú serpenyőbe, hogy bőven ellepje az alját. Felforrósítjuk, majd beleszórjuk a fokhagymát, és legfeljebb 1 percig sütjük, míg halvány aranybarnára pirul.

2. A kenyérkockákat a fokhagymás olajba szórjuk, és folyamatosan kevergetve aranybarnára és ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a kolbászkarikákat, és további 1-2 percig sütjük, míg a kolbász is átforrósodik. A kenyérkockákat és a kolbászkarikákat szűrőkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajat.

3 Előmelegített tálalóedénybe tesszük a kenyérkockákat és a kolbászkarikákat, meghintjük a petrezselyemmel, és alaposan összerázzuk. Megszórjuk egy csipet pirospaprikával, és melegen tálaljuk. Fogvájót vagy koktélpálcikákat adunk mellé, hogy egy-egy kolbászkarika mellé egy-egy kenyérkockát tűzhessenek a falatozók.