DUPLACSOKOLÁDÉS BROWNIE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, reszelő, sütő, sütőforma, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 1 sütőforma (20 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg étcsokoládé
13 dkg félédes csokoládé
1 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
2 db tojás
22 dkg kristálycukor
12 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 20 x 30 centiméteres formát.

2. Gőz fölött megolvasztjuk a félédes csokoládét a vajjal, majd 10 percre félretesszük hűlni.

3. Fakanállal belekeverjük a lisztet, a tojásokat, a sütőport és a sót. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 20-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

4. Azonnal megszórjuk a reszelt étcsokoládéval, hogy ráolvadjon.

5. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd deszkára csúsztatjuk, kockára vágjuk és teljesen kihűtjük.