Sertéskaraj kolbásszal töltve Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: alufólia, csontozókés, séfkés, sütő, tepsi
Eljárások: felszúrás, kicsontozás, sütés, töltés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
A karajt vásárláskor csontoztassuk ki és kérjük meg a hentest, hogy fúrjon egy lyukat a közepébe. (Magunk is megcsinálhatjuk úgy, hogy nagyon éles kést állandóan forgatva szúrunk a közepébe.) A kolbászt mélyhűtőben megfagyasztjuk és a karajba dugjuk. Sózzuk, enyhén borsozzuk, 1 kávéskanál köménnyel megszórjuk. Egy lefedhető tepsit kikenünk az olajjal, belerakjuk a húst, a hagymát, a fokhagymát, aláöntünk 1 dl vizet, és a sütőben lassan sütjük. Időnként a levével meglocsoljuk és megforgatjuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk. 80-90 perc alatt készül el. Kihűtjük, szeletekre vágjuk és tálra elrendezzük. Savanyúsággal vagy salátákkal körítve kínáljuk.