Genovai töltött borjú Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: borsdaráló, húsdaráló, kés, keverőtál, lábas, reszelő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, darálás, felszúrás, forralás, főzés, gyúrás, hámozás, reszelés, gyalulás, töltés
Adag: 6 főre
vagy
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A borjú- vagy marhahúsba zsebet vágunk. Egy nagy tálban összedolgozzuk a kétféle darált húst, a zsírt vagy pancettát, a tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, parmezánt, mángoldot, majorannát, pisztáciát, tojást és szerecsendiót, az egészet sózzuk, borsozzuk.
2. Ezt a keveréket betöltjük a hús zsebébe, és a nyílást összevarrjuk.
3. A töltött húst nagy lábosba tesszük és felöntjük annyi forró levessel, hogy ellepje. Nagy lángra tesszük, és a levest felforraljuk. Akkor a lángot lejjebb vesszük, és körülbelül 120 percet főzzük, vagy amíg a hús egészen puha lesz. A levesben hagyjuk kicsit hűlni, majd tálalótálra fektetjük, és ott hagyjuk tovább hűlni. Szobahőmérsékleten tálaljuk szeletekre vágva, vegyes savanyúsággal és majonézzel.
Zöldségalaplé
1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.