Töltött borjúszegy vincellér módra Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Adag: 10 főre
Elkészítés:
A borjúszegyet felszúrjuk és töltéshez előkészítjük.
Kevés zsírban a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott gombát és a vesét, sóval, borssal fűszerezzük. Addig pároljuk, míg a gomba a levét elfövi. Utána hozzátesszük a kockára vágott paradicsompaprikát, a borjúvelőt és a finomra vágott zöldpetrezselymet. Átpirítjuk, majd hozzáadjuk az áztatott, kifacsart zsemlét, egész tojást, az átszitált majoránnát, ha szükséges, kevés zsemlemorzsát és óvatosan összekeverjük.
Ezt a keveréket a borjúszegybe töltjük, amit gyakori locsolgatás mellett megsütünk. A pecsenye levét a tokaji borral ízesítjük, amibe kimagozott szőlőszemeket teszünk.