Vodkás-borsos sertésjava Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, sütés
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet sertésjava
⅓ dl vodka
2 evőkanál őrölt bors
½ pohár csiperkegomba
1 csipet só
1 dl tejföl
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
1. A sütőt 150 C-fokra előmelegítjük. A húst megsózzuk és meghintjük a durván őrölt fekete borssal.
2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A hússzeletek mindkét oldalát figyelmesen, óvatosan megsütjük, tálra tesszük és melegen tartjuk.
3. Ugyanebben a serpenyőben kb. 3 percig sütjük a a vékonyra szeletelt csiperkegombát.
4. A vodkát a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a tejfölt és kis lángon állandó keverés mellett rotyogtatjuk, míg a szósz teljesen sima nem lesz. Ne hagyjuk forrni.
5. A sertésjavát meglocsoljuk a szósszal és tálaljuk.
Az ehhez a fogáshoz adott egyszerű szósz módfelett emeli az étel ízét és aromáját. Kipróbálhatjuk másfajta sertésszelethez is.