Sertésoldalas szójamártással Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 115 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, sütő, tűzálló edény, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás/rétegezés, párolás, sütés

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 dl szójaszósz
100 dkg csíkokra vágott sertésoldalas
1 db összevágott zöldpaprika
2 evőkanál olaj
3 ¾ dl víz
3 evőkanál barna cukor
1 evőkanál szójaszósz
1 db összevágott paradicsompaprika
2 evőkanál gyömbérpor
4 gerezd összevágott fokhagyma
2 evőkanál fekete szójabab
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. Az oldalast 4 cm széles csíkokra vágjuk, és tűzálló tálba fektetjük. A feketebabbal (1. kép), fokhagymával, paradicsompaprikával, gyömbérporral és cukorral megszórjuk, és szójamártással meg vízzel leöntjük (2. kép).

2. A tálat letakarva 180 °C-os előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 90 percig sütjük.

3. A wokban olajat forrósítunk, és a hagymát meg a zöldpaprikát megpároljuk benne (3. kép). A húst a levével együtt hozzáadjuk, és még 5-6 percig pároljuk (4. kép). Azon forrón rizzsel tálaljuk.

Szójamártás

1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.