Roston sült oldalas Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, séfkés, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, spékelés, sütés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
250 dkg sertésoldalas
4 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A nyolc darabra vágott sertésoldalast tepsibe tesszük. Sóval, frissen őrölt borssal, rozmaringlevelekkel megszórjuk, olajjal meglocsoljuk.

2. A megtisztított fokhagymagerezdeket hosszában félbevágjuk.

3. Hegyes késsel bemetszést ejtünk minden húsdarab húsos részébe, és beledugunk fél-fél fokhagymagerezdet.

4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. Többször forgatva, mindkét oldalon barnára sütjük.