Gyümölcsös sertésborda Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 105 perc  Munkaidő: 35 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, csontozókés, fokhagymaprés, keverőtál, nyárs, séfkés, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kicsontozás, kikeverés, kimagozás, pácolás, sütés, szűrés, zúzás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet kicsontozott sertésborda
1 kis doboz leszűrt, konzerv ananászkarika
12 szem kimagozott aszalt szilva
2 evőkanál szójaszósz
A pácléhez:
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál friss, összevágott zsálya

vagy

1 evőkanál friss, összevágott majoránna
2 evőkanál sherry

vagy

2 evőkanál vermut

Elkészítés:

1. A majorannát vagy zsályát, a szójaszószt, a sherryt vagy vermutot, és a fokhagymát összekeverjük, és a tálba fektetett hússzeletekre öntjük. Lefedve 60 percig állni hagyjuk.

2. Utána a húst lecsepegtetjük, de a páclevet megőrizzük. A gyümölcsöt 3-4 nyársra húzzuk. A húst parázs fölé állított rostra fektetve 7 percig sütjük, közben egyszer-kétszer megfordítjuk.

3. Ezután a gyümölcsöt is a rostra fektetjük, időnként megfordítjuk. A húst meg a gyümölcsöt a maradék páclével kenegetve addig sütjük, amíg meg nem puhul, át nem sül. A pecsenyét a gyümölcs kíséretében kínáljuk.

A sertéshús mindig gyengébb, szelídebb parazsat igényel: csak akkor tegyük a rostra, ha a parázs kissé hamvadni kezd.