Gyümölcsös sertésborda Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, csontozókés, fokhagymaprés, keverőtál, nyárs, séfkés, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kicsontozás, kikeverés, kimagozás, pácolás, sütés, szűrés, zúzás
Adag: 6 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A majorannát vagy zsályát, a szójaszószt, a sherryt vagy vermutot, és a fokhagymát összekeverjük, és a tálba fektetett hússzeletekre öntjük. Lefedve 60 percig állni hagyjuk.
2. Utána a húst lecsepegtetjük, de a páclevet megőrizzük. A gyümölcsöt 3-4 nyársra húzzuk. A húst parázs fölé állított rostra fektetve 7 percig sütjük, közben egyszer-kétszer megfordítjuk.
3. Ezután a gyümölcsöt is a rostra fektetjük, időnként megfordítjuk. A húst meg a gyümölcsöt a maradék páclével kenegetve addig sütjük, amíg meg nem puhul, át nem sül. A pecsenyét a gyümölcs kíséretében kínáljuk.