Sült pulyka „Öreg” módra Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kacsasütő, kés, keverőtál, sütő
Eljárások: burkolás, darabolás, szeletelés, sütés
Adag: 7-8 főre
Elkészítés:
Mossuk és szárítsuk meg a pulykát.
Vágjuk finomra a rozmaringot, a zsályát, és a babérlevéllel együtt tegyük egy tálba.
Adjunk hozzá 2 kanál sót, csipetnyi borsot és jól keverjük össze.
Kenjük ki vajjal a pulyka belsejét és szórjuk bele az összevágott fűszerek felét.
Tegyük egy megfelelő nagyságú lábasba. Öntsük a pulykára az olajat, szórjuk meg a fűszerek másik felével és tegyük rá a szalonnaszeleteket.
Meleg sütőben kb. 20 percig süssük öntsük rá a konyakot, és lassú tűzön még további 2 órán keresztül süssük.
Néha locsoljuk meg a saját levével és a húslevessel.
Szép pirosra sütve tálaljuk.