Sertésmáj fűszeres lében Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: burkolás, darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, sütés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A megtisztított májat nyolc egyforma darabra vágjuk, ezeket egy-egy zsályalevéllel egyenként sertéshálóba csavarjuk.
2. Serpenyőbe tesszük a kis kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott hagymát, a rozmaringágról lecsipkedett leveleket, a durvára vágott petrezselymet, és néhány percig sütjük.
3. Beletesszük a májat, legalább 20 percig alacsony hőmérsékleten puhítjuk, a vége felé hozzáöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk. Pirított polenta szeletekre rendezzük, és főtt babbal tálaljuk.
Grillezett polenta
1. Az alaprecept szerint polentát készítünk.
2. Belekeverjük a frissen reszelt parmezán sajtot és az aprított friss bazsalikomot. Szétterítjük egy nagy pizzaformában, mintegy 2 cm vastagon. Félretesszük hűlni.
3. A kihűlt polentát cikkekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és előmelegített grillben mindkét oldalát 3 percig sütjük, vagy amíg a cikkek ropogósak lesznek. Melegen fogyasztjuk.