Ramsztek friss fokhagymás paradicsomszósszal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: kés, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, párolás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg kicsontozott marha laposhátszín
75 dkg paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 csésze olaj
2 dl fehérbor
1 csomó bazsalikom
1 db citrom
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A jó porhanyós marhahátszínt ízlés szerint süssük közepesre, vagy jól átsültre a forró olajban, utána szedjük ki és tartsuk melegen.

2. A hátramaradó pecsenyezsírban kicsit pirítsuk meg a felaprított fokhagymát, az apró kockákra vagdalt hagymát pedig dinszteljük üvegesre.

3. Öntsük fel a citromlével, majd a fehérborral, és kicsit forraljuk.

4. A paradicsomot hámozzuk meg, a magvas részét távolítsuk el, vágjuk apró kockákra, adjuk a hagymához, és kicsit dinszteljük vele együtt.

5. Keverjük bele a felaprított bazsalikomot, és ízesítsük sóval, borssal.

6. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, vonjuk be a szósszal, és azonnal tálaljuk.

Köretnek párolt rizst adunk mellé.
Érdemes 1-2 nappal az elkészítés előtt a hússzeleteket olajos, fűszeres pácba tenni. Porhanyósabb lesz az elkészített hús.