Zöldséges nyelv Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, keverőtál, lábas, séfkés, szűrő, tűzhely, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A babot, a borsót, a sárgarépát sós, forró vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, félrerakjuk.
2. A babot, a borsót, a sárgarépát, a kukoricát, a gyöngyhagymát, az uborkát, az olívát és a kaprit egy tálban összekeverjük, olajjal és borecettel meghintjük. Összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk.
3. A tojást keményre főzzük. Meghámozzuk, félbevágjuk.
4. A nyelvet tálalóedényre rakjuk, a salátát rákanalazzuk, tojással és petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.