Angol bélszín gombával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: fokhagymaprés, kés, kötözőzsineg, serpenyő, tepsi, tűzhely
Eljárások: angolos sütés, beforralás, darabolás, szeletelés, felengedés, hámozás, kötözés, párolás, pirítás, sütés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Kis peremes tepsiben vagy nagy serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat. Beletesszük a formára kötözött, sóval-borssal bedörzsölt bélszínt. Nagy lángon köröskörül megpirítjuk.
2. A hőmérsékletet csökkentjük, a húst 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül szép barna, belül még rózsaszín, de már nem véres.
3. A húst kivesszük, sütőben melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelébe beletesszük a maradék olajat.
4. Beletesszük a megtisztított gombát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk és 5-8 perc alatt megpároljuk.
5. Felöntjük a borral és nagy lángon beforraljuk. A felszeletelt angol bélszínt a boros gombamártással leöntve kínáljuk.