Zöldbabos palócgulyás Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, kés, keverőtál, séfkés, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habarás, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás
Adag: 4-6 főre
vagy
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk. A karikára vagdalt hagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, amíg pirulni kezd. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott zöldbabot és együtt puhára főzzük, majd beletesszük a meghámozott, kockára vágott újburgonyát. Még 10 percet főzzük, végül sózzuk és fűszerezzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel, az apróra vágott petrezselyemmel és zellerlevéllel, a citromlével és összeforraljuk a gulyással.