Nyárson sült galamb Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, nyárs, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, fényezés, pácolás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db galamb
½ csésze olívaolaj
10 szem töltött olívabogyó
2 dl fehérbor
2 db citrom
½ csomó zsálya
½ csomó tárkony
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A galambokat mossuk meg folyó víz alatt, töröljük szárazra, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk meg.

2. A töltött olívabogyókat metéljük apróra.

3. Készítsünk marinádot a felaprított fűszernövényekből, az olívaolajból, a fehérborból meg a citromléből.

4. A galambokat tegyük egy tálba, öntsük rájuk a marinádot, és legalább éjszakára hagyjuk pácolódni.

5. Ezután szedjük ki és tűzzük nyársra a galambokat.

6. Grillsütőben vagy a sütőben 120 C-fokon 30 percig süssük.

7. Sütés közben kenegessük a marináddal.

8. A pecsenyelét fogjuk fel zsírfogó tálcán, és tálalás előtt öntsük a galambokra.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss fűszeres salátával tálaljuk.