Fóliában sült borjúmáj Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: alufólia, grillrács, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet borjúmáj
100 dkg gomba
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

Csomagoljuk az alufóliába a borjúmájszeleteket, úgy, hogy 2 réteg felszeletelt gomba- és fűszerkeverék között legyenek, majd sózzuk és borsozzuk. Tegyük a fóliacsomagot a rostra, lassú tűz fölött hagyjuk

sülni kb. 20 percig.

Nagyobb szeletekre vágjuk fel a gombát, jó nagy alufólia darabokat készítsünk elő. Olyan legyen a mérete, hogy jól be tudjuk csomagolni a májszeleteket. A fóliára tegyünk egy réteg gombát, tegyük rá a májszeletet, borsozzuk és fűszerezzük meg – tilos megsózni!! – ha csak nem cipőtalpat akarunk tálalni. Tegyünk rá egy diónyi vajat fedjük le egy réteg gombával, s alaposan csomagoljuk be. Fűszerek közül nagyon jól illik hozzá a majoránna – csipetnyi, mert erős az íze. De ha jobban szeretjük friss rozmaringgal azzal is nagyon finom. Nézzünk bele óvatosan a „csomagunkba” sütés közben, mert elképzelhető, hogy a gomba túl sok levet ereszt. Ha kevésbé levesen szeretnénk pici résre nyissuk ki a fóliát és engedjük elpárologni a lét. Sózni csak az asztalnál közvetlenül a fogyasztás előtt szabad a májat.