Borjúmáj vegyes gombával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, párolás, pirítás, sütés
Adag: 1 főre
Elkészítés:
1. Forgassuk a májszeleteket a sózott, borsozott lisztbe. Hevítsünk fel serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat.
2. Tegyük bele a májszeleteket, és mindkét oldalukat pirítsuk 30-30 másodpercig, hogy kicsit barnulni kezdjenek. Vegyük ki és tegyük félre őket.
3. Öntsük a maradék olajat is a serpenyőbe, és pirítsuk 2-3 percig az erdei vagy más vegyes gombát és az apróra vágott fokhagymát is.
4. Öntsük rá a levest, és tegyük vissza a májat. Forraljuk 1-2 percig. Keverjük bele az apróra vágott petrezselyemzöldet, és sózzuk, borsozzuk meg. Burgonyapürével tálaljuk.
Burgonyapüré
A meghámozott, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, lecsepegtetjük, azonnal, még forrón áttörjük. Hozzáadjuk a forró tejet, vajat morzsolunk bele, és közben mérsékelt tűzön állandóan keverjük.