Hagymás máj Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg karikára vágott vöröshagyma
50 dkg szeletelt borjúmáj
vagy
50 dkg báránymáj
1 és ¼ dl fehérbor
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 dl olívaolaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A májat megmossuk, szárazra itatjuk, és a lisztben megforgatjuk. A felesleget lerázogatjuk róla.
2. Egy mély serpenyőben 1,5 dl olívaolajat felforrósítunk, és a hagymakarikákat világossárgára sütjük benne.
3. Ezután belekeverjük a fokhagymát és a petrezselymet, és leöntjük a fehérborral. Sóval és borssal fűszerezzük, és kis ideig főzzük.
4. Közben a májszeleteket a maradék olajban megsütjük. A májat előmelegített tányérokra tesszük, ráöntjük a hagymás mártást, és rögtön tálaljuk.