Májszeletek parasztosan Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darálás, főzés, hámozás, kimagozás, párolás, pirítás, staubolás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Mossuk meg a májszeleteket és forgassuk meg lisztben.
2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a sóval eldörzsölt fokhagymát, tegyük bele a májat, és süssük mindkét oldalon kb. 2 percig.
3. Olvasszuk ki a hátramaradó zsírban az apró kockákra vagdalt szalonnát.
4. Tegyük hozzá a felszeletelt hagymát, és kicsit dinszteljük.
5. Szórjuk meg liszttel, öntsük fel vörösborral, utána a húslevessel, majd lefedve, közepes lángon 10 percig főzzük.
6. Finomítsuk a tejszínnel, és keverjük hozzá a meghámozott paradicsomot a magvas része nélkül.
7. Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, és tegyük bele a felaprított fűszernövényeket. A májszeleteket a mártással együtt tálaljuk.