Rokfortos marhasült Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: angolos sütés, darabolás, szeletelés, párolás, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kockára vágott roquefort sajt
4 db marhasteak
vagy
4 szelet borjúhús
1 teáskanál borókabogyó
4 evőkanál vaj
1 és ¼ dl száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben a vajat közepes tűzön felmelegítjük, a borókabogyót 1 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a 10-12 cm-es steaket és magas hőfokon, oldalanként 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Szűrőkanállal kivesszük, tálalóedényre rakjuk, melegen tartjuk.
2. A visszamaradt zsiradékot felöntjük a borral, elpárologtatjuk. A borókabogyót kidobjuk. A rokfortot a szaftba rakjuk, alacsony hőfokon 5 perc alatt megolvasztjuk, besűrítjük.
A sajtos szószt a húsra kanalazzuk, forrón tálaljuk.