Meggy cukorral rétegezve Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 45 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: szűrő
Eljárások: áztatás, lerakás, szűrés

Adag: 7-8 liter

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
250 dkg kristálycukor
500 dkg meggy
5 gramm benzoesavas nátrium

Elkészítés:

1. A meggyet kiválogatjuk, leszárazzuk, megmossuk, és pár órára enyhén ecetes vízben áztatjuk.

2. Alaposan lecsurgatjuk, kimagozzuk, és egy 5 literes üvegbe a cukorral rétegezve lerakjuk. A legalsó és legfelső réteg cukor legyen.

3. A tetejére szórjuk a tartósítót, lekötjük, és a kamrába tesszük.

Nem fontos egyszerre felhasználni, bármikor kivehetjük belőle a szükséges mennyiséget, és ismét lezárhatjuk az üveget.