Tejfölös burgonyafőzelék debrecenivel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, rántás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk.
Tehetünk bele egy-két babérlevelet is. Ha felforrt, enyhe tűzön puhára főzzük.
Közben az olajban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Simára keverjük a pirospaprikával és egy kis vízzel, beletesszük a tejfölt, hozzáadjuk a burgonyához és kiforraljuk. Ha nem elég sűrű, egy kis kukoricakeményítővel segíthetünk rajta.
A kolbászokat vagy virsliket bevagdaljuk, és olajon megsütjük.
Mélytányérban tálaljuk a főzeléket, és a tetejére tesszük a kolbászt.