Spenótfelfújt Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc tapasztalatot kíván olcsó
Eszközök: habverő, keverőtál, lábas, reszelő, séfkés, sütő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, gőzölés, habverés, kikeverés, rántás, sütés, szűrés
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, forró vízben, amelybe sót és késhegynyi szódabikarbónát is tettünk, 5 percig főzzük, majd jól lecsurgatjuk és apróra vagdaljuk. Összekeverjük a tejszínnel, a rántással, a sajttal és a tojások sárgájával. Sózzuk, fűszerezzük, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjéét. Vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba öntjük és forró sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a belseje is megszilárdul (tűpróba). Tortaként szeletelve tálaljuk.