Burgonyafelfújt Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A burgonyát megmossuk, és a héját megszurkáljuk. Közepesen meleg sütőben (180 °C-kal) 90 percig sütjük. Utána a tetejéről egy lapot levágunk, és a belsejét úgy szedjük ki, hogy ujjnyi vastag kérge maradjon.
2. A kivájt burgonyát villával összetörjük, és a tojásfehérje kivételével, a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A fehérjét habbá verjük, és a burgonyamasszába keverjük. A kivájt burgonyák üregébe töltjük.
3. Sütőlemezen forró (200 °C-os) sütőben addig sütjük, amíg a töltelék felemelkedik, s a teteje szép piros lesz.