Burgonyafelfújt Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojásfehérje
4 nagyobb burgonya
4 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt edami sajt
1 csokor összevágott snidling
1 csokor kisebb csokor, összevágott petrezselyemzöld
1 késhegynyi pirospaprika
2 db tojássárgája
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk, és a héját megszurkáljuk. Közepesen meleg sütőben (180 °C-kal) 90 percig sütjük. Utána a tetejéről egy lapot levágunk, és a belsejét úgy szedjük ki, hogy ujjnyi vastag kérge maradjon.

2. A kivájt burgonyát villával összetörjük, és a tojásfehérje kivételével, a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A fehérjét habbá verjük, és a burgonyamasszába keverjük. A kivájt burgonyák üregébe töltjük.

3. Sütőlemezen forró (200 °C-os) sütőben addig sütjük, amíg a töltelék felemelkedik, s a teteje szép piros lesz.