Cseresznyés tiramisu Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 15 perc  kezdőknek  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, reszelő
Eljárások: hűtés, kikeverés, kimagozás, lerakás, pihentetés, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db babapiskóta
25 dkg mascarpone
30 dkg félbevágott, kimagozott cseresznye
2 dl erős presszókávé
6 evőkanál cherry brandy likőr
3 dl zsíros, felvert tejszín
3 evőkanál porcukor
6 dkg reszelt csokoládé

vagy

6 dkg csokoládéforgács
A díszítéshez:
néhány szem cseresznye

Elkészítés:

1. A kihűlt feketekávét és a cherry brandyt összekeverjük. Egy tál alját kirakjuk a babapiskóta felével, és az alkoholos kávé felével meglocsoljuk.

2. Egy másik tálban alaposan összekeverjük a mascarponét a tejszínnel és a cukorral. A krém felét a kávéval átitatott piskótákra simítjuk, erre kerül a cseresznye fele. Újabb réteg piskóta következik, amelyet meglocsolunk a maradék kávéval. Rárétegezzük a maradék cseresznyét. A maradék mascarponekrémmel befedjük, és csokoládéreszelékkel vagy -forgáccsal megszórjuk. A tiramisut frissen tartó fóliával lefedjük, és legalább 120 perc hosszat a hűtőben pihentetjük.

3. Tálalás előtt cseresznyeszemekkel díszítjük.