Cseresznyés tiramisu Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, reszelő
Eljárások: hűtés, kikeverés, kimagozás, lerakás, pihentetés, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A kihűlt feketekávét és a cherry brandyt összekeverjük. Egy tál alját kirakjuk a babapiskóta felével, és az alkoholos kávé felével meglocsoljuk.
2. Egy másik tálban alaposan összekeverjük a mascarponét a tejszínnel és a cukorral. A krém felét a kávéval átitatott piskótákra simítjuk, erre kerül a cseresznye fele. Újabb réteg piskóta következik, amelyet meglocsolunk a maradék kávéval. Rárétegezzük a maradék cseresznyét. A maradék mascarponekrémmel befedjük, és csokoládéreszelékkel vagy -forgáccsal megszórjuk. A tiramisut frissen tartó fóliával lefedjük, és legalább 120 perc hosszat a hűtőben pihentetjük.
3. Tálalás előtt cseresznyeszemekkel díszítjük.