Túrós rétes Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőecset, keverőtál, sütő, tepsi
Eljárások: habverés, kikeverés, sütés, töltés

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg túró
1 evőkanál mazsola
1 db réteslap
1 evőkanál búzadara
1 db tojás
2 dl tejföl
1 db citrom
8 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg vaj
Elkészítés:

1. A túrót, a cukrot, a tojássárgáját, a mazsolát, az egy deciliter tejfölt és egy kis reszelt citromhéjat jól összedolgozzuk. (Ha túl híg a töltelék, tegyünk a túróba egy kis búzadarát.) Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan összekeverjük.

2. Szétterítjük a réteslapokat, olvasztott vajjal megkenjük, és zsemlemorzsával meghintjük, elterítjük rajta a túrót, felcsavarjuk, és forró sütőben kisütjük.

3. Sütés után 5–10 percet állni hagyjuk, rézsútosan felszeljük, vaníliás cukorral megszórjuk, és tejföllel tálaljuk.