Pavlova-tekercs málnaöntettel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, konyharuha, sütő, sütőpapír, tepsi, turmixgép
Eljárások: habverés, hűtés, kikeverés, pihentetés, piskótatészta tekercselése, préselés, sütés, szögletes forma bélelése papírral, töltés, turmixolás
Adag: 1 tepsi (8-10 főre)
vagy
Elkészítés:
1. Egy 25 x 30 cm-es tepsit kikenünk olajjal, és kibélelünk nem tapadó sütőpapírral úgy, hogy a papír kétoldalt kilógjon. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásfehérjét felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukor háromnegyed részét, amíg sűrű és fényes lesz. A kukoricalisztet elvegyítjük 1 evőkanál cukorral. A citromlével vagy ecettel együtt ezt is belekeverjük a masszába. A sütőformába kanalazzuk, és elsimítjuk, majd 12-15 percig sütjük, amíg ruganyos lesz.
2. Egy konyharuhára jókora sütőpapírt terítünk, bőven megszórjuk a maradék cukorral. A tésztát erre fordítjuk ki, leszedjük róla a papírt, 3 percig állni hagyjuk. A konyharuha segítségével a hosszú oldalán kezdve felgöngyölítjük a tésztát; kihűtjük. A bogyós gyümölcsöt (pl.: eper, málna, áfonya, szeder) a tejszínhabba keverjük.
3. A tésztát kigöngyöljük, megtöltjük a habos-gyümölcsös krémmel, a konyharuha és a sütőpapír segítségével ismét felgöngyöljük. Tálcára tesszük, behűtjük.
4. Jól összeturmixoljuk a brandyt, a málnát és a porcukrot. A Pavlova-tekercset szeletekre vágva, málnaöntettel tálaljuk.