Mandulás kiflik Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, gyúródeszka, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, műanyagfólia, reszelő, sütő, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: darálás, formázás, gőzölés, gyúrás, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, tojás szétválasztása, vízfürdő
Adag: 1 tepsi (10 főre)
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral. Belekeverjük a mandulát, a csokoládét, a vajat. Kemény tésztát gyúrunk. Nejlonzacskóban vagy folpackban 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
3. A tésztából kanálnyi adagokat kiflivé formázunk, és a tepsibe rakjuk. Úgy 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát.
4. Az étcsokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk, a teljesen kihűlt kifliket csipesszel a csokimázba mártjuk. Megszórjuk pisztáciával.