Mandulás kiflik Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 70 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, gyúródeszka, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, műanyagfólia, reszelő, sütő, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: darálás, formázás, gőzölés, gyúrás, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, tojás szétválasztása, vízfürdő

Adag: 1 tepsi (10 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg reszelt étcsokoládé
20 dkg darált mandula
15 dkg lágy vaj
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
A mázhoz:
5 dkg durvára darált pisztácia
65 dkg durvára tört étcsokoládé

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral. Belekeverjük a mandulát, a csokoládét, a vajat. Kemény tésztát gyúrunk. Nejlonzacskóban vagy folpackban 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

3. A tésztából kanálnyi adagokat kiflivé formázunk, és a tepsibe rakjuk. Úgy 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát.

4. Az étcsokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk, a teljesen kihűlt kifliket csipesszel a csokimázba mártjuk. Megszórjuk pisztáciával.