Pisztáciás madeleine Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fakanál, habverő, hústű, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, madeleine sütőforma, sütő
Eljárások: darálás, habverés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés, tojás szétválasztása
Adag: 2 tepsi (24 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Vékonyan kivajazunk 2 darab 12 kagyló formájú madeleine sütőt.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, sót. Belekeverjük a pisztáciát.
3. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kézi mixerrel magas fordulatszámon habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a száraz adalékba, belekeverjük a vajat, mézet, mandulakivonatot.
4. A tésztát a kagylóformákba kanalazzuk, és 12-15 perc alatt megsütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A süteményt 15 percig hagyjuk a madeleine formában. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.