Mandulás szív Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, műanyagfólia, nyújtófa, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőlap
Eljárások: formákkal való kiszúrás, gyúrás, hűtés, nyújtás, sütés
Adag: 1 tepsi (24 darab)
Elkészítés:
1. A lisztet, a sót, a mandulát tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és tésztává gyúrjuk. Beledolgozzuk a tojássárgáját és rugalmas tésztává gyúrjuk.
2. Cipóvá formáljuk és műanyag fóliába csomagolva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
3. A hűtőszekrényből kivéve lisztezett deszkán 5 mm vastagon kinyújtjuk. Különböző alakzatokat szúrunk ki belőle.
4. Kivajazott, liszttel meghintett sütőlemezre fektetjük.
5. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.