Csokoládés-cseresznyés torta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, gyúródeszka, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, nyújtófa, sütő, sütőforma, sütőpapír, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, dermesztés, formázás, gyúrás, hűtés, kikeverés, nyújtás, pihentetés, sütés, sütőforma bélelése, töltés, vakon sütés
Adag: 1 tortaforma (6-8 szelet)
Elkészítés:
1. A tésztához a vajat és a cukrot elektromos mixerrel összekeverjük, majd alkalmanként megállítva fehéredésig és krémesre dolgozzuk. Hozzáöntjük a vaníliát. A lisztet és a kakaót összekeverjük egy tálban. Beletesszük a vajas keverékbe, majd tésztává formáljuk.
2. Kivajazunk egy 24 centiméter átmérőjű, levehető aljú, kerek tortaformát. Kibéleljük a tésztával a formát. Lefedjük, és 1 órára a hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat).
4. Kibéleljük sütőpapírral a tésztát, és megtöltjük száraz babbal vagy valamilyen más nehezékkel. 8-10 percig sütjük, majdnem keményre. Hagyjuk kihűlni.
5. A töltelékhez a kókuszreszeléket, a mandulát, a durvára vágott cseresznyét, a rumot és a sűrített tejet egy tálban jól összekeverjük. A tésztába kanalazzuk a masszát, és lenyomkodjuk egy kanál hátával. 120 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
6. A tortát 6-8 egyforma szeletre vágjuk, és kandírozott cseresznyével díszítve kínáljuk.