Cseresznyés pite Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: habverés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 1 tepsi
Elkészítés:
A cseresznyét kimagozzuk, kevés cukorral megszórjuk és állni hagyjuk.
A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukor felével habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojások kemény habbá vert fehérjét, a reszelt citrom héját és óvatosan összekeverjük. Kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe töltjük.
Tetején egyenletesen elosztjuk a levétől lecsurgatott cseresznyét.
Közepes hőfokú sütőben készre sütjük (25-30 perc).
Sütőből kivéve még melegen megszórjuk a tetejét vaníliás cukorral, majd felkockázzuk.
(Galambos István konyhafőnök receptje)