Zabaglione – borhab Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: gőzölés, hűtés, kikeverés, tojás szétválasztása, vízfürdő
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojássárgája
1 és ¼ dl száraz bor
vagy
1 és ¼ dl portói bor
5 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1. Egy tálban kézi mixerrel krémessé keverjük a tojássárgákat és a cukrot.
2. Hozzáadjuk a bort, s vízfürdőn 10-15 perc alatt, állandóan kevergetve felfőzzük. Figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel. Kissé hagyjuk hűlni.