Málnás syllabub Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, turmixgép
Eljárások: habverés, hűtés, kikeverés, préselés, turmixolás
Adag: 6 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Félreteszünk 2 evőkanál málnát a díszítéshez. A maradék málnát összeturmixoljuk, simára keverjük 1 evőkanál porcukorral és a rózsavízzel. Félrerakjuk.
2. Lágy habbá verjük a tejszínt. Óvatosan hozzáadjuk a bort, a citromlevet és kevés porcukrot, majd alaposan összekeverjük. A málnapürét óvatosan beleöntjük, ettől pink színűvé és csíkossá-márványozottá válik. Ha szükségesnek ítéljük, adhatunk még hozzá porcukrot.
3. Üvegpoharakba kanalazzuk, félrerakott málnaszemekkel díszítjük a tetejét. Tálalás előtt 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.