Mézes-fűszeres csirkecomb Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillrács, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, reszelő, tűzhely
Eljárások: grillezés, hámozás, pácolás, reszelés, gyalulás, vízfürdő
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A mézet egy lábosban, vízfürdőben kicsit megmelegítjük, míg folyékony nem lesz. A szójaszószt, a chiliszószt és a mustárt belekeverjük. A gyömbért meghámozzuk, és 2 dkg-ot kb. 1 teáskanálnyit belereszelünk a keverékbe. Ha csípősen szeretjük, csípős paprikakrémet is keverünk hozzá.
2. A csirkecombokat megmossuk és megtöröljük. Megkenjük
a páccal, és kb. 60 percen át lefedve állni hagyjuk a hűtőben.
A maradék páclét félretesszük.
3. A combokat kivesszük a pácléből, rátesszük a forró grillre,
és kb. 20 percig sütjük. Grillezés közben időnként megforgatjuk a combokat, és megkenjük a maradék páccal.