Édes-savanyú csirkecombok Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, hűtőszekrény, kenőecset, kés, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, hűtés, irdalás, pácolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
4 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál méz
1 csipet cayenne-bors
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál Worcestershire szósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
A díszítéshez:
1 szál petrezselyem

Elkészítés:

1. A combokat lebőrözzük (tetszés szerint) és éles késsel ferdén beirdaljuk (1. kép).

2. Egy lapos, tűzálló tálba fektetjük (2. kép).

3. Összekeverjük a vörösborecetet, a paradicsompürét, a szójaszószt, a mézet, a Worcestershire-mártást, a fokhagymát meg a cayenne-borsot és rálocsoljuk a combokra (3. kép).

4. A húst 60 percen át pácoljuk a hűtőszekrényben. Ezután 20-25 percig sütjük a grillen. Közben időnként megforgatjuk és a páccal megkenegetjük a combokat. Tálalásnál petrezselyemmel díszítjük és salátát adunk hozzá.

Ez az édes-savanyú pác jól illik a sertéshúshoz és a garnélához is. A húskockákat vagy a garnélákat gyöngyhagymával meg paprikadarabokkal váltogassuk a nyárson.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Üdébb ízhatást érünk el, ha a pácba egy zöldcitrom levét is belefacsarjuk. Ügyeljünk, nehogy sütés közben megégjenek a combok.