Csokoládés vajkrém Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, főzés, gőzölés, hűtés, kikeverés, tojás szétválasztása
Adag: 1 adag (50 dkg)
Elkészítés:
1. A vizet a cukorral lábosba öntjük, és addig melegítjük, amíg a cukor felolvad.
2. Ecsettel hideg vizet kenünk a lábos belső falára, hogy ne ragadjanak rá a cukorkristályok.
3. Közepes lángon, keverés nélkül sziruppá főzzük, de nem karamellizáljuk a cukros vizet.
4. A tojássárgáját fémtálba tesszük, robotgéppel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a szirupot is.
5. Gőz fölött, fakanállal kevergetve addig főzzük, amíg be nem vonja egy fémkanál hátát.
6. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük a krémbe. Azonnal áttesszük egy jeges vízzel félig teli tálba, s kihűlésig keverjük. Végül kikeverjük a habosra felvert vajjal.