Kávés vajkrém Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kávéfőző, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, főzés, gőzölés, kikeverés, vízfürdő
Adag: 1 adag (50 dkg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lágy vaj
⅔ dl erős kávé
3 db tojássárgája
15 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a cukrot. Hozzáadjuk a nagyon erősre főzött kávét, közepes tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Keverés nélkül sziruppá sűrítjük.
2. A tojássárgákat egy tálban kézi mixerrel alaposan felverjük. Hozzáadjuk a szirupot, és vízfürdő felett, fakanállal állandóan kevergetve összefőzzük. Hideg vizes tálban lehűtjük.
3. A vajat krémessé verjük, és a tojásos sziruphoz adjuk. Összekeverjük.