CSOKOLÁDÉMÁRTÁS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, lábas, szita, tűzhely
Eljárások: forralás, forralás nélküli főzés, kikeverés, szitálás, törés
Adag: 1 adag (0.3 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg kakaópor
10 dkg étcsokoládé
25 dkg kristálycukor
3 és fél dl víz
Elkészítés:
1. Közepes méretű lábosba tesszük a cukrot és az apróra tördelt csokoládét. Felöntjük 3 dl vízzel, folyamatosan kevergetve lassan felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
2. Kis tálkában a jó minőségű, átszitált kakaóport fél dl vízzel simára keverjük. A csokoládéhoz öntjük, és habverővel állandóan erősen keverve, kis lángon újra felforrósítjuk, de ne hagyjuk felforrni. Lefedve 5-10 percig főzzük, amíg a mártás olyan sűrű lesz, hogy nem folyik le egy kanál hátáról. Szitán átszűrjük, és hagyjuk hűlni.
Pompás kísérője sokféle desszertnek és gyümölcsnek, például posírozott körtének vaníliafagylalttal.
Ezt a mártást hidegen vagy melegen tálalhatjuk, és légmentesen záródó edényben 1 hétig is tárolhatjuk a hűtőben. Adag: 3 dl