Citrom- vagy narancsmáz Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: gőzölés, kikeverés

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg átszitált porcukor
1 evőkanál reszelt narancshéj

vagy

1 evőkanál reszelt citromhéj
1 kiskanál citromlé

vagy

1 kiskanál narancslé
1 dkg vaj
2 kiskanál tej

Elkészítés:

A porcukrot az ízesítővel, vajjal és kellő folyadékkal összekeverjük, gőzfürdőben addig verjük, amíg sűrű, fényes nem lesz. A tésztára öntve 60 perc múlva a szeleteket késsel a tetejére rajzoljuk, nehogy a máz csúnyán összetörjön.