Vő-tojás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A tojásokat egy fazék hideg vízben feltesszük főni. 4 percig főzzük, majd hideg vízben leöblítjük és lehéjazzuk.
2. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, 170 °C-ra felforrósítjuk. Szedőkanállal óvatosan az olajba csúsztatjuk a tojásokat, és 2-3 perc alatt világosbarnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk, majd meleg helyre tesszük.
3. A külön kikészített olajat egy kis serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a fokhagymát és a sonkahagymát és aranybarnára pirítjuk, majd összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. Takarékra mérsékeljük a lángot, és 0,6 dl vízzel együtt a wokba tesszük a halszószt, a pálmacukrot, a tamarindpürét és a sambal oeleket (cseresznyepaprika-krém), és lassú tűzön kevergetjük, amíg a cukor elolvad. percnyi csendes forralással kissé besűrítjük, majd hozzákeverjük a félretett pirított fokhagymát és sonkahagymát.
4. A tojásokat félbevágjuk, és a tányérokra tesszük Ráöntjük a mártást, és korianderrel díszítjük.