Kakaós varázstészta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, tepsi
Eljárások: kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 1 tepsi (6 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg kakaópor
4 és fél dl víz
4 és fél dl tej
5 kávéskanál sütőpor
30 dkg finomliszt
40 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliaaroma
17 dkg vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180°C). Robotgéppel összedolgozzuk a vajat, a vaníliaaromát 25 dkg cukorral. Amikor már lágy és sima, hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, belekeverünk 7 dkg kakaót, végül beleöntjük a tejet, és kikeverjük.

2. A keveréket egy kb. 28 x 20 centiméteres szögletes tűzálló tálba öntjük.

3. Egy kisebb tálban összekeverjük a megmaradt cukrot és kakaót, és a keverékre szórjuk.

4. Erre óvatosan ráöntjük a vizet; felkeverni nem szabad!

5. 45-55 percig sütjük (a massza teteje tésztaszerű lesz, alja pedig krémes marad).

6. Azonnal tálaljuk, különben a tál alján lévő krémet magába szívja a tészta.

A kakaós tésztát tejszínhabbal vagy akár fagylalttal is kínálhatjuk – ahogy ízlik.