BURGUNDI FONDÜ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 55 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A jól porhanyított húst vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk, s tányéron úgy készítjük oda minden vendégnek.
2. A kókuszzsírt (vagy más sütőzsírt) a fondütálban a tűzhelyen felforrósítjuk. Csak ezután helyezzük az edényt a forró asztali melegítőre.
3. A húsdarabokat fondünyársra tűzve a forró zsírban megsütjük.
4. A béarni mártáshoz a tárkonyt és a turbolyát letépdessük a száráról, megmossuk, lecsurgatjuk, és finomra összevagdaljuk. A mogyoróhagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
5. Egy kis edényben a kockára vágott mogyoróhagymát, a tárkonyecetet, 6 evőkanál vizet és a borsszemeket félig megfőzzük. Hagyjuk lehűlni, majd szitán átpasszírozzuk.
6. A vajat gyenge tűzön megolvasztjuk. Hőálló tálban a mogyoróhagymalevet és a friss tojássárgáját összehabarjuk.
7. A tálat forró gőzölőedényre állítjuk, s a tojássárgáját addig verjük, míg a mártás habossá nem válik. A tojáskrémet levesszük a gőzölőedényről, s a felolvasztott vajat állandó keverés mellett lassan beleforgatjuk.A fűszernövényeket belekeverjük, sóval, cayenne-borssal és ízlés szerint Worcester-mártással ízesítjük.