KAKUKKFŰVEL SÜTÖTT KACSAMELL Téma: Egyéb kategória
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
…házi tésztát nem gyúrtunk hozzá, találtunk hozzá megfelelő minőségű szárítottat.
1. A káposztát lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk vagy 20 percet.
2. Olajon cukrot karamellizálunk, majd beletesszük az enyhén kicsavart káposztát és pirítjuk. Közben levet is enged, amit teljesen elpárologtatunk és tovább pirítjuk, amíg a kellően barna színt elérjük. Sóval, cukorral és őrölt borssal ízesítjük.
3. Amikor kész, a kifőzött tésztával összekeverjük és megkóstoljuk, ha szükséges utóízesítjük. Tálalás előtt egy vas serpenyőben lepirítjuk.
4. A kacsamell bőrét kissé bevagdossuk, durva sóval, borssal ízesítjük és a bőrös felével kezdve megsütjük. Sütés közben friss kakukkfüvet és néhány gerezd fokhagymát teszünk mellé a serpenyőbe, és a zsíradékkal locsolgatjuk. Ha nem sütjük át teljesen akkor elég mindkét oldalnak 2-3 perc (ez persze méretfüggő). Amennyiben nem rozét szeretnénk, akkor sütőbe téve, locsolgatás mellett átsütjük.