KACSA HOISIN MÓDRA, PÓRÉVAL ÉS KÁPOSZTÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, reszelő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, keverve sütés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál hoisin-szósz
1 nagyobb szál póréhagyma
35 dkg fejes káposzta
4 db kacsamell
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

1. A wokot előmelegítjük. Beletesszük a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé, 5 percig sütjük (1. kép). Megfordítjuk, és a kisült zsírban a húsos oldalt is 5 percig sütjük (ha nem elég nagy a wok, két részletben kell sütni).

2. A kacsamellet kivesszük, deszkára téve felszeleteljük (2. kép).

3. Egy evőkanálnyi zsírt benne hagyunk a wokban, a többit kiöntjük.

4. A fejes káposztát és a póréhagymát vékonyan felszeleteljük (3. kép).

5. A wokba beletesszük a káposztát, a reszelt narancshéjat és a póréhagymát. 5 percig kevergetve pirítjuk.

6. A kacsát visszatesszük a wokba, meglocsoljuk a hoisinmártással.

7. 2-3 perc alatt összemelegítjük a zöldségekkel. Közben a szezámmagot ízlés szerint 1 percig kevergetve pirítjuk.

8. A kacsát előmelegített tálba halmozzuk és megszórjuk a szezámmaggal.

Fejes káposzta helyett kelkáposztával is készíthetjük.