KREMFLI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, nyújtófa, reszelő, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőpapír, tepsi
Eljárások: formákkal való kiszúrás, gyúrás, hámozás, kikeverés, nyújtás, reszelés, gyalulás, sütés, töltés
Adag: 1 tepsi
Elkészítés:
1. A cukrot és a tojást habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport valamint a cseresznyepálinkát, majd tésztává gyúrjuk.
2. A töltelékhez a mandulapépet a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a finomra reszelt almát és kevés fahéjjal fűszerezzük.
3. A tésztát kisodorjuk, majd 10 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. Mindegyik közepére teszünk egy evőkanálnyi tölteléket, majd félbe hajtjuk a kremfliket. A széleiket összenyomjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.