KREMFLI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, nyújtófa, reszelő, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőpapír, tepsi
Eljárások: formákkal való kiszúrás, gyúrás, hámozás, kikeverés, nyújtás, reszelés, gyalulás, sütés, töltés

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál sütőpor
50 dkg finomliszt
2 evőkanál cseresznyepálinka
4 db tojás
40 dkg kristálycukor
Az öntethez:
15 dkg mandulapép
1 db alma
7 dkg kristálycukor
kevés fahéj

Elkészítés:

1. A cukrot és a tojást habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport valamint a cseresznyepálinkát, majd tésztává gyúrjuk.

2. A töltelékhez a mandulapépet a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a finomra reszelt almát és kevés fahéjjal fűszerezzük.

3. A tésztát kisodorjuk, majd 10 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. Mindegyik közepére teszünk egy evőkanálnyi tölteléket, majd félbe hajtjuk a kremfliket. A széleiket összenyomjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.