FINOM CSIRKEFALATOK KUTYÁKNAK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 35 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, hámozás, párolás, pirítás, zsírtalanítás

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg csirkenyak

vagy

200 dkg csirke farhát
5 szál petrezselyemzöld
50 dkg karikára vágott sárgarépa
70 dl víz
8 evőkanál kukoricaolaj

Elkészítés:

1. Egy fazékban vagy serpenyőben melegítsük fel az olaj felét, adjuk hozzá a csirkedarabokat pirítsuk aranybarnára minden oldalán, és tegyük egy tálba.

2. Az olajhoz öntsünk egy csésze vizet, és nagy lángon forraljuk fel. (Ebből lesz a pecsenyelé.)

3. Közben a megpuhult csirkéről kapargassuk le a barna részeket, adjuk a pecsenyeléhez, és öntsük a csirkedarabokra.

4. A maradék olajat melegítsük fel a fazékban, adjuk hozzá a répát, és addig pároljuk, míg meg nem puhul.

5. Tegyük hozzá a félretett – pecsenyelével leöntött – csirkét, a petrezselymet, forraljuk össze, majd közepes lángon pároljuk tovább körülbelül 120 percen át.

6. Ha kihűlt, szedjük le a zsírt a tetejéről, és adagonként tegyük a hűtőbe vagy a fagyasztóba.

Ha levesként akarjuk kínálni, vegyük ki a csirkedarabokat, és tegyünk bele főtt zöldségeket vagy kutyatésztát.

Figyelem! A recept egészséges, felnőtt kutyáknak ajánlott ételt tartalmaz!