RAKOTT PARADICSOM Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, grillrács, kés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg mozzarella sajt
4 nagyobb paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint só
néhány bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. A paradicsomot megmossuk és csutkája eltávolítása után vékony szeletekre vágjuk.
2. A mozzarellagömböket félbevágjuk, s a feleket felszeleteljük. A bazsalikomleveleket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
3. Ezek után 4 egyforma nagyságú alufóliát munkalapra fektetünk és olívaolajjal beecsetelünk. Mindegyik fóliára felváltva paradicsom- és sajtszeleteket rakunk. Ezeket némi olívaolajjal beecseteljük és bazsalikommal megszórjuk, enyhén megsózzuk-borsozzuk.
4. A rakott paradicsomot jól begöngyöljük és a grill rostélyára fektetjük. Kb. 10 perc múlva körítésként tálalható.
Felhasználható hozzá másfajta sajt is, például gouda vagy ementáli. A paradicsom tetszés szerint több fűszerrel és fokhagymával ízesíthető.