INDONÉZ KUKORICÁS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, fokhagymaprés, hűtőszekrény, kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, sütés bő zsiradékban, szűrés
Adag: 4-6 főre (12 darab)
Elkészítés:
1. A lecsöpögtetett kukoricaszemeket keverjük össze az újhagymával, fokhagymával, curry fűszerkeverékkel, sütőporos liszttel, szójaszósszal és a tojással, és az egészet burgonyanyomóval pürésítsük. Folpackkal takarjuk le, 60 percig hűtsük.
2. A wokot egyharmadáig töltsük fel olajjal, és 180 fokra hevítsük fel. A kukoricás keverékből evőkanálnyi mennyiségeket szaggassunk az olajba.
3. Mindkét oldalról 2-3 percig süssük, közben óvatosan fordítsuk meg, vigyázva, nehogy széttöredezzen.
4. Vegyük ki a wokból, és összegyűrt törlőpapíron csepegtessük le. Tetszés szerint édes chiliszósszal tálaljuk.