INDONÉZ KUKORICÁS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, fokhagymaprés, hűtőszekrény, kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, sütés bő zsiradékban, szűrés

Adag: 4-6 főre (12 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 doboz kukoricakonzerv
1 db tojás
1 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál sütőporos liszt
1 teáskanál curry fűszerkeverék
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál finomra vágott újhagyma
A sütéshez:
igény szerint étolaj
A tálaláshoz:
igény szerint édes chiliszósz

Elkészítés:

1. A lecsöpögtetett kukoricaszemeket keverjük össze az újhagymával, fokhagymával, curry fűszerkeverékkel, sütőporos liszttel, szójaszósszal és a tojással, és az egészet burgonyanyomóval pürésítsük. Folpackkal takarjuk le, 60 percig hűtsük.

2. A wokot egyharmadáig töltsük fel olajjal, és 180 fokra hevítsük fel. A kukoricás keverékből evőkanálnyi mennyiségeket szaggassunk az olajba.

3. Mindkét oldalról 2-3 percig süssük, közben óvatosan fordítsuk meg, vigyázva, nehogy széttöredezzen.

4. Vegyük ki a wokból, és összegyűrt törlőpapíron csepegtessük le. Tetszés szerint édes chiliszósszal tálaljuk.